SEO оптимизация

Изкуството да бъдеш на върха

Повечето статистики показват, че над 90% от потребителите използват търсачки за намиране на информация, услуги и уеб сайтове. Google е основната търсачка, която привлича най-голям брой потребители.

Да имате уебсайт и да го публикувате в Интернет е чудесно, но какво от това, ако никой не го посещава?

Решението: SEO оптимизация или с други думи – оптимизация за търсещи машини (Search Engine Optimization).

Цена: По договаряне

SEO оптимизация

Сами в дигиталната джунгла

Да речем, че сте отворили ресторант в огромен и космополитен град. Той по никакъв начин не отстъпва на визията и качеството на други ресторанти в града, но докато пред тях се редят опашки от клиенти, при вас не влиза никой.

Защо това е така?

Представете си търсачката като един кулинарен критик, който се разхожда в града и категоризира най-добрите ресторанти, които да препоръча на изгладнелите потребители. Но той не посещава всички ресторанти просто ей така, а само избрани такива.

Как търсещата машина решава кои ресторанти да посети и кои да подмине?

Анимационно изображение на птицата "тукан"

Базова SEO оптимизация

Вече споменахме, че вашият ресторант има чудесна визия (уеб дизайн), но му липсват ключови настройки, което го прави негостоприемен за търсещите машини. Базовата SEO оптимизация се грижи за това тези настройки да са налице и “кулинарният критик” да си резервира маса при вас.

Това е същото като да подберете най-вкусните ястия (подбор на ключови думи), да ги подредите красиво и прегледно в менюто (оптимизиране на мета таговете) и да добавите привлекателни описания на ястията (добро структуриране на сайта). Това гарантира, че когато търсачката посети вашия ресторант, ще може да се ориентира в менюто и след това да го предложи на вашите клиенти.

Направете сайта си видим

Без базова SEO оптимизация, вашият уеб сайт е като един от многото слънчогледи в полето.

За да привлечете вниманието на хората, сайтът ви трябва да се появи поне в топ 10 на резултатите при търсене.

Базовата SEO оптимизация полага основата, която гарантира, че търсачката знае за съществуването на вашия сайт и ще го показва при търсене.

Анимационно изображение на слънчоглед

В светлината на прожекторите

Важно е процесът по оптимизация да не спира, за да може не само да достигнете в топ 10, но и в топ 3 при търсене, както и да се задържите там за дълго време.

Близо 60% от всички кликвания идват от тези три водещи позиции, което прави уеб сайта ви предпочитан избор. Тук на помощ идва цялостната SEO оптимизация.

Анимационно изображение, илюстриращо човек с лаптоп, който седи на сцената в центъра на светлинен сноп.

Базова или цялостна SEO оптимизация?

Базовата SEO оптимизация е сравнително евтино и практично решение. Тя осигурява видимост, правейки уеб сайта ви достъпен за търсачките и потребителите, полагайки основата за бъдещо надграждане, като цели (но не винаги гарантира) появата на сайта ви в топ 10 при търсене.

За разлика от базовото SEO, цялостното SEO се стреми към това да попаднете в топ 3, предлагайки ви регулярни отчети и сатистика, но това е скъпа услуга и процес, който отнема време.

Специализираните цялостни SEO услуги, предлагани от маркетинговите агенции, като изграждане на обратни връзки, създаване на специално съдържание, непрекъснат мониторинг и подбор на ключови думи и фрази, както и анализ на конкуренцията, идват с високи регулярни ежемесечни разходи. Това прави базовата SEO оптимизация предпочитаната опция за повечето клиенти.

Тъй като изработката на сайтове е основната дейност на нашето студио, към настоящия момент предлагаме само базова SEO оптимизация.